fredag 30 augusti 2013

Reality

Sara Algotsson Ostholt med hästen Reality gör en riktigt bra insats på dressyrbanan och får ihop 72,93 procent vilket ger 40,60 straff. Med det resultatet går de in på andra plats! Svenska laget gick även om Tyskland och leder efter att 3 av lagryttarna har ridit!

Efteråt var Sara förstås mycket nöjd. Hon kände innan att hon och Reality var väl förberedda och kunde njuta av att rida programmet inne på banan. De gjorde det bästa de kan just nu när Reality är 9 år, men Sara säger att dom kommer vara bättre till Rio 2016. Sara laddade inför sin insats med bra musik i hästlastbilen. Hon brukar lyssna på olika musik, men just idag var det ”Is this the way to Amarillo” som peppade.
För Sara var detta en bra start och grund till fortsättningen i tävlingen. Sara tycker att hindren ute på banan är fantastiskt fina. I terrängen passar de stora hindren Reality mycket väl, medan de snäva svängarna kan bli lite svåra. Reality är en stor häst som behöver en hel del plats. För att förbereda Reality för svängarna i terrängen planerar Sara att på uppvärmningen göra snäva svängar efter hindren för att göra Reality uppmärksam på att det inte bara är att galoppera på i full fart efter hindren.
Många på läktarna hade gula tröjor, det är folk som varit med och finansierat köpet av Reality. Sara tycker att det är härligt att se de gula tröjorna. Idag var det inte jättemånga av dem på läktaren, men det lär vara desto fler i morgon under terrängen.

Jag pratade också med Tina Lundin som är den som startade pengainsamlingen på Facebook för att hjälpa till att finansiera köpet av Reality. Tina var rörd och tycker att Sara verkligen är värd Reality. Facebook-gruppen lever kvar och Sara gör då och då uppdateringar där för att informera om hur det går med Reality och vad de hittar på.
Insamlingskontot finns fortfarande och det kommer fortsatt in lite pengar där. Pengarna går oavkortat till Sara och Realitys omkostnader.

Sponsor till Reality är även Sara Sjöborg Wik. Hon tyckte Sara och Reality såg bra ut på framridningen och kände sig ”säker” på en bra insats inne på banan. Hon var ändå lite nervös till att börja med, men efter ungefär en tredjedel så kunde hon slappna av och bara njuta. Sara är själv ”bara” hobbyryttare, men har en 20-årig dotter (Hedvig Wik) som satsar på fälttävlan. Just nu är dottern i England där hon satsar helhjärtat på en karriär inom fälttävlan.


Sara och Reality in action på banan.


Sara och Reality skrittar ut från banan efter sin insats och hyllas av
supporters i gula tröjor.

Sara intervjuas av SVT direkt efter ritten.

Dressyrtränaren Elisabeth Lundholm är mycket nöjd efter Saras ritt.

Frank Ostholt blir gratulerad av show director Pelle Magnusson. 
Förbundskaptenen Staffan Lidbeck till vänster och Tina Lundin 
till höger.

Sara intervjuas av Christian Olsson från Radiosporten.

Sara får en kram av Elisabeth Lundholm.

Tina Lundin kramar om Sara.

Tina Lundin, Sara Algotsson Ostholt och Sara Sjöborg Wik.

Sara Algotsson Ostholts man Frank väntar tålmodigt på att få "tillbaka" 
sin fru från pressen. Frank tävlar normalt också på denna nivå, men är 
skadad och kan därför tyvärr inte rida just nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar