torsdag 29 augusti 2013

Dressyren igång

Det är 61 ekipage som kommer starta i dressyren och det är uppdelat på två dagar, både torsdag och fredag. Av de 10 svenska ekipagen startar 6 av dem under torsdagen och 4 under fredagen.

Först ut av alla svenska ekipage var Frida Andersén på Herta. De ingår även i laget, så det var extra viktigt att de gjorde en bra insats. Frida och Herta visade upp sig fint förutom att båda galoppombytena inte fungerade särskilt väl och efter sista ökade galoppen så blev det typ fyrsprång och avbrott till trav när det skulle varit galopp hela vägen. Trots dessa missar fick de 69,33 procent, vilket ger 46 straffpoäng (det kommer ett inlägg som förklarar det här med procent och straffpoäng) och ligger på 2:a plats efter att 16 ryttare har ridit. Leder gör Tysklands Dirk Schrade som fick 70,53 procent, vilket ger 44,20 straffpoäng.

Dag Albert fick tyvärr snålt med poäng. Hans ritt var inte direkt imponerande, men gjorde inte heller några direkta missar, så lite bättre borde poäng borde han fått tycker jag.

Sandra Gustafsson gjorde en helt ok ritt och blev belönad med 63,47 procent, vilket ger 54,80 straffpoäng och en 11:e plats hittills.

Anna Hassö lyckades med en bra insats ihop med sin häst Clover. De fick 66,53 procent av domarna, vilket ger 50,20 straffpoäng och gick in på en 5:e plats av 16 ekipage.
För 7 år sedan var Anna med om en olycka här i Malmö och blev ganska ordentligt skadad. Ingen (förutom hon själv kanske?!) trodde att hon skulle ta sig tillbaka upp på hästryggen och till toppen. Nu är hon dock tillbaka just i toppen. Hon är dock svagare i kroppen och uppskattar att hon har ca 30% styrka i vänster ben och 60% i höger. Hon måste därför ha en känslig häst med mycket energi, vilket Clover har. Det är dock en utmaning att ”tygla” och styra den känsligheten och energin på rätt sätt. Idag tyckte Anna att hon lyckades riktigt bra och hon var rörd till tårar efteråt. 


Malin Petersen på Sofarsogood är ute och luftar sig på framridningen.

Dirk Schrade på Hop and Skip var första ekipage ut och Dirk var
mycket nöjd efter sin ritt.

Tävlingen filmas och mycket visas på SVT. Skylten visar poängen i
realtid.

Frida Andersén på Herta in action inne på tävlingsbanan.

Dag Albert på Tubber Rebel.

Dag Albert på Tubber Rebel.

Sandra Gustafsson på Top Select.

Inte så trångt på läktaren idag.

Anna Hassö på Clover.

Anna Hassö intervjuas av SVT efter sin ritt.

Anna Hassö har fixat mästerskapsnaglar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar