lördag 11 augusti 2012

Stark insats

I young rider-klassen ledde Pia Münker från Tyskland med 41,70 straffpoäng efter dressyren igår. Hennes häst är endast 7 år, vilket är ungt för att vara på den här nivån. Ekipaget gick felfritt i terrängen, på dagens snabbaste tid (8,52 minuter), så hon leder även efter terrängen inför morgondagens banhoppning.
Tyska laget leder före Frankrike och Irland. Sverige har inget lag eftersom man måste vara minst tre ekipage i laget och det är bara två svenska ryttare med i young rider-EM. Det är synd att vi inte har fler svenska ekipage med så att vi kunnat haft ett lag med. Enligt den information som jag fått tag på så har inte fler svenska young riders kvalat till EM, så det är därför det inte är fler så att det blir ett lag.

Apropå de svenska young rider-ekipagen så gick det sådär för dem. Ida Brönmark Riex var inom tiden, trots ett stopp i terrängen och ligger på 33:e plats efter terrängen. Ellen Svennerstål fick hela 96 straffpoäng i terrängen, varav 60 straff på hinder och 36 för överskriden tid. Av de ekipagen som fullföljde ligger Ellen på sista plats, vilket är plats nr 38. Nio ekipage blev uteslutna eller bröt i terrängen.

Så, då var terrängen avklarad för både seniorer i 3-stjärnig klass och young riders i 2-stjärnig. Det har som sagt varit en helt fantastisk dag med kalasbra väder! :o) Ryttarna som är kvar i tävlingen pustar nu säkert ut och laddar inför morgondagens banhoppning som börjar kl. 10. Innan banhoppningen skall alla hästar besiktas, så det är inte helt säkert att alla ekipage som fullföljt tävlingen hittills kommer till start i morgon, men jag hoppas förstås att alla hästar är fit for fight.

Är nu tillbaka på hotellet. Laddar telefon och kamera och kommer så småningom lägga upp foton från dagen.

/Lillis

16:40

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar