fredag 10 augusti 2012

Mmm...

...mätt och belåten! I hotellpaketet ingår det inte bara frukost, utan även eftermiddagsfika och middag. Tänkte att middagen skulle vara rätt lätt, enkel och lite, men oj oj, var riktigt rejält! Det serverades olika sill, sallad och bröd med ost till förrätt. Som huvudrätt var det gulaschsoppa och sen fanns det både dessertostar och chokladmousse med grädde till efterrätt! Mmm, gott och lyxigt att få maten serverad på plats utan att behöva leta upp ett ställe! :o)

Det var intressant och roligt att gå terrängbanan ihop med Viktoria Carlerbäck. För Viktoria var det 4:e gången hon gick banan... Jag ställde massor med frågor om allt möjligt, både om banan, hur hon tränar, hennes förutsättningar, om hennes hästar, etc. Det är klart intressant att få lite inblick "bakom kulisserna"! :)

Hm, ser att tiden som anges här på bloggen när jag har publicerat ett inlägg är helt fel... Står att jag publicerade förra inlägget 10:53, men jag publicerade det ju inte på morgonen och 22:53 har ännu inte varit... Märkligt. :/

Efter dressyren ligger bästa svenska ekipagen på delad 9:e plats, vilka är Hannes Melin och Sara Algotsson-Ostholt. Leder gör Clayton Fredericks från Australien. Viktoria ligger på 27:e plats med Volten och 35:e med Zlatan. Någon hade uppmanat henne att sätta mer tryck i hästarna och då svarade hon "Då får du hämta mig från läktaren!". ;)
Volten har gått 3-stjärnig klass bara en gång och för Zlatan är det första gången. Viktorias plan var egentligen att starta dem förra helgen i Sopot för att det är en "snällare" bana, men den tävlingen blev inställd, så då fick det bli start här i Malmö.
Terrängbanan är som sagt stor och banan relativt rak. Är egentligen bara på två ställen som det är lite "snirkligt" så att farten måste tas ner rejält. På denna nivå är det alltid samma tempo som anger idealtiden, oberoende om banan är rak, svängig eller kuperad och tempot är 570 meter per minut, vilket är 34 km per timme. Det tempot är alltså ett snitt. Inför hindren måste man sakta ner mer eller mindre, så bitvis måste tempot vara klart mycket högre! :-o
Den fasta delen av hindren får vara 120 cm + eventuella "mjukdelar" i form av tex buskar. Längden får vara upp till 180 cm, så det är verkligen rejäla hinder som ska övervinnas. Som publik är det trevligt med banor på denna nivå, för de är alltid fina och ofta lite fyndigt utformade. Planerar att publicera foton från banan, så fort jag fått koll på hur jag ska göra för att få till det...
3-stjärniga klassens terränghoppning börjar kl. 9 lördag och Viktoria rider som nr 2 med Volten och nr 36 med Zlatan. Beroende på hur det går och känns med Volten så kommer Viktoria ställa upp med Zlatan eller stryka sig med honom. Hon kan inte säkert uppskatta hur banan "känns" innan hon har ridit den med sin ena häst.

Spännande fortsättning följer imorrn, på återhörande!

/Lillis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar