söndag 1 september 2013

Sara träffar "finansiärerna"

Som många säkert vet så var Sara Algotsson Ostholt på väg att förlora sin nya stjärnhäst, den som hette Mrs Medicott, men som numera heter Reality, vilket den ”döptes” till från början. Mrs Medicott var ett sponsornamn, så när den sponsorn inte längre ägde hästen kunde den förstås inte fortsätta att heta likadant. Val av ”nytt” namn föll då på Reality, vilket hästen hette från början. Till vardags kallas Reality dock för Bigsy, så det är alltså samma häst som har/haft dessa namn.

När sponsorn ville sälja Reality hade Sara själv inte tillräckligt med pengar för att köpa henne och inte heller någon annan sponsor som kunde gå in med hela summan. Tina Lundin startade en grupp på Facebook och uppmanade folk att skänka en slant med tanke på ”många bäckar små”, om många ger ett litet bidrag så blir det kanske tillräckligt mycket totalt?! Sara Sjöborg Wik gick in som sponsor och ställde upp med pengar till halva köpesumman. För att göra en lång historia kort så lyckades ”svenska folket” bidra med så pass mycket pengar så att Reality kunde köpas och säkras för Sara så att hon kunde fortsätta rida henne.

Jag gick med i denna Facebookgrupp och bidrog med några kronor. Gruppen lever vidare och Sara gör ibland inlägg med information om hur det går för henne och Reality. För att tacka alla som bidragit, åtminstone dom som är här i Malmö nu under EM, så ”utlyste” Sara att en timme efter terrängen så kommer hon vara vid Öresundshindret ute i terrängen för att säga tack till dom som kommer. Sagt och gjort, det var uppskattningsvis uppåt 100 personer som samlades. Först var Tina Lundin där och berättade lite om ”resan” med insamlingen och hur väl hon tycker att Sara och Reality funkar och passar ihop.

Sen kom också Sara. Hon tackade alla och berättade om Reality och livet ihop med henne. Sara säger att Reality är en mycket trevlig häst att ha att göra med i alla lägen. Det sägs att elithästar behöver vara lite besvärliga för att det ska finnas tillräckligt med kapacitet i dem, men Reality har det uppenbarligen ändå. Sara har tidigare sagt att hon inte vill rida ston, men just nu är ju båda hennes topphästar ston (Wega och Reality) och hon har börjat ”inse” att ston också kan vara riktigt bra och passa Sara.
Sara berättade också om hur Reality varit i terrängen, att hon var SÅ himla bra, fokuserad och lyssnade. Vi frågade om inte regnet störde och sa Sara förvånat ”Regnade det?!”! Ha ha, Sara hade inte ens märkt att det spöregnade medan hon var ute i terrängen, så fokuserad var hon!

Reality kommer få vila resten av året, inga fler tävlingar för henne förrän nästa år. Sara siktar förstås mot VM nästa år och förhoppningsvis är Wega fit for fight igen så att Sara får det angenäma problemet att välja vilken häst hon ska ta med sig dit.

Det var en riktigt trevlig stund med Sara tycker jag. Verkade som att alla andra också uppskattade det och alla ser fram emot hennes uppdateringar i Facebookgruppen. För den som vill ”joina” gruppen för att hänga med i hur det går för Sara och Reality kan ni gå hit: https://www.facebook.com/groups/297479080360753/


"Finansiärerna" börjar samla ihop sig.

Tina Lundin som drog igång insamlingen berättar om "resan".

Sara nöjd efter dagen efter en framgångsrik
runda i terrängen med "vår" häst.

Autografjägare passar på.



Sara berättar om fantastiska Reality.
Sara skriver autografer.
Även jag fick en autograf...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar