torsdag 15 maj 2014

Summering Badminton

För svårt? Äntligen så som det borde vara? Ett fall framåt eller bakåt? Meningarna går isär...

Fakta är iaf att av totalt 83 ekipage som började tävlingen med dressyr var det bara 32 som var kvar i tävlingen efter terrängmomentet och fick vara med i banhoppningen. Det var till och med ett par hinder i terrängen som hade tagits bort eller gjorts enklare på grund av det dåliga vädret, men det räckte inte fullt ut, verkar det som. Som tur verkar det iaf inte varit några riktigt otäcka vurpor i terrängen, utan alla ekipage har klarat sig bra (så vitt man vet utifrån det som synts på TV och har skrivits om). Några rivningsbara hinder blev "utnyttjade" och fick byggas upp några gånger, vilket ju är bra, då behövdes de. Ett rotationsfall framåt såg riktigt läskigt ut på TV, men både ryttare och häst ställde sig upp efter och kunde ta sig därifrån utan några problem så vitt det syntes.

En sammanfattning av BBC från Badminton finns nu på YouTube HÄR.

Fascinerande hur det ser ut i slowmotion, otroligt att hästarna håller! Titta HÄR.

Videoinslag och intervjuer med folk i och om Badminton hos Horse & Country.

Sara Algotsson Ostholt har gjort ett inlägg i Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt på Facebook:
"Hej, vill bara meddela att vi mår bara bra, Bigsy o jag :-) 
Vi är hemma igen efter 6 dgr i Badminton, England. Det började mkt bra med en inledande dressyr på 40,5 straff  :-). Bigsy uppförde sig mkt avspänt o rutinerat o var mkt fokuserad på dressyrtestet som skulle utföras :-) 
Vädret var mkt omväxlande, mest regn o blåst, närmare storm o emellanåt kunde man skymta solen. Terrängen var en mkt tuff utmaning, stort byggd m många tekniska svårigheter. Jag tror att underlaget spelade en stor roll, då det var som tuggummi att rida i, hovarna fastnade ngt i varje steg i det regntunga underlaget. Bigsy var helt fenomenal o löste uppgifterna på bästa sätt o var mkt modig!!! Vi kämpade oss fram till sista kombinationen på banan, där valde jag att ta den långa, lättare vägen för att göra det lättare för Bigsy, men det visade sig att det tog mkt kraft att kringla runt på de alternativa hindrena o vi hade för lite impuls till det sista alternativet. Hon gjorde ett tappert försök att klara även detta hinder, men vi misslyckades o jag trillade av. Med hjälp av airbag västen landade jag mjukt på rygg, på luftkudden o kunde ta hand om Bigsy o gå till fots hem till stallet, hon gnäggade åt mig o var förvånad att det slutade på detta sättet...Hon blev kontrollerad av veterinär o jag av läkare, vilket är enligt regelboken när man trillar, o de kunde bara konstatera att varken jag eller hästen hade en enda liten skråma :-)
Direkt när vi kom tbka till stallet ville Bigsy äta gräs o var helt obekymrad om vad som hänt, hon fick sig en skön dusch o ett varmt täcke o fick spatsera ett par rundor på stallbacken innan det efterlängtade långa gröna saftiga gräset. På söndag morgonen travade vi henne o hon var helt klockren o benen mkt kalla o torra o fina :-)
Vi tar med oss mkt erfarenhet från en av de tuffaste tävlingarna som finns, o jag är fantastiskt nöjd med vår fina häst, hur hon tacklade denna svåra uppgift :-)
Nu är vi hemma o hon är ute i hagen o njuter av gräset än en gång :-)
Kramar på er!!!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar