måndag 18 augusti 2014

Oturligt landslag

Åh nej, det går inge bra för svenska landslaget i fälttävlan! :( Tidigt har tre av fyra ordinarie medlemmar av landslaget fått avstå deltagande i häst-VM, bara Ludwig Svennerstål finns kvar och är uttagen ihop med sin häst Alexander. Sara Algotsson Ostholt är gravid medan både Niklas Lindbäck och Frida Andersen har skadade hästar, så de kan inte vara med.

Viktoria Carlerbäck var uttagen, men strax efter uttagningen ramlade hon av på en tävling, slet av hälsenan och kan därmed tyvärr inte vara med. Då ryckte Anna Hassö in och skulle vara med. Precis nyss fick jag dock info om att en liten skada har upptäckts på Annas häst Clover, så detta ekipage kan tyvärr inte heller vara med! Såhär säger Anna Hassö om Clovers skada: "Det är en mikroskopisk skada, som man lätt kunde missat. Om man gör det så smäller senan nästa gång. Så mkt bra prognos. Trampat snett på galoppjobb är troligaste orsaken."

Även Dag Albert har tackat nej, för att han prioriterar att tävla i Burghley! Öhm, hur tänkte han nu?! Hur kan man tacka nej till ett VM, när man är med i landslaget?!?


Oj va surt med alla bakslag, både för ekipagen och för det svenska landslaget! :(

Kvarvarande som är på väg till häst-VM:
  • Anna Hilton med Matrix W
  • Johan Lundin med Johnny Cash
  • Malin Petersen med Sofarsogood
  • Ludwig Svennerstål med Alexander IV
Sverige får skicka 6 ekipage, men jag vet inte hur det blir nu när även reserven fått avstå, får förbundskaptenen utse ett nytt ekipage? Och finns det något svenskt ekipage som är redo för den utmaningen? Jag pratade med Staffan och han säger att det är "slut" nu, att det inte finns något mer ekipage som är redo för ett VM, så det kommer vara ovanstående fyra ekipage som är med för Sveriges räkning.

Personligen tror jag allra mest på Ludwig Svennerstål, jag tror att han kommer bli bästa svensk. Anna Hilton med Matrix W gjorde ju en bra insats i Malmö nyligen och kan kanske "skrälla"? 
Johan Lundin med Johnny Cash är tyvärr svaga i dressyren, vilket brukar ge en mycket svag start på tävlingarna. De tar iofs igen en hel del i terrängen och hoppningen, men det hjälper inte till några topplaceringar.
Malin Petersens Sofarsogood är jättefin i dressyren, större delen av tiden, men har ofta fått "spel" och får därmed knappt några poäng just för de rörelser som skulle ha gjorts. Senast i Malmö kände Malin iofs att hon lyckades parera sin häst på ett bättre sätt än tidigare, så förhoppningsvis går det jättebra på VM!

Viktigast nu är att de fyra kvarvarande ekipagen håller sig friska, hela och fräscha och lyckas göra den bästa insats de kan! Hejja! :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Pressmeddelande från SvRF
Med mindre än en vecka kvar till invigningen av Ryttar-VM tappar det svenska fälttävlanslaget två ryttare. Dag Albert tackar nej till sin plats och Anna Hassö kan inte komma till start sedan Clover fått en skada.
- Det är verkligen inte mitt år, säger förbundskapten Staffan Lidbeck med en suck som nu står med en trupp på fyra ryttare till VM.
I onsdags förra veckan gjordes en veterinärkontroll inför VM och Clover visade inga tecken på att inte vara mästerskapsklar. Under helgen kontaktade Anna Hassö Staffan Lidbeck sedan hon upptäckt att Clover inte kändes helt fräsch. På måndagsmorgonen gick Staffan Lidbeck igenom hästen och en lättare senskada upptäcktes.
- Hästen är inte halt men ska inte gå en så krävande tävling som ett VM, säger Staffan Lidbeck.
Dag Albert tackar nej till sin VM-plats eftersom han vill starta den fyrstjärniga fälttävlan Burghley i september.
- Ett VM är det finaste en ryttare kan rida så jag kan tycka at det känns som ett märkligt val, säger Staffan Lidbeck.
I VM-truppen finns nu Anna Hilton, Johan Lundin, Malin Petersen och Ludwig Svennerstål.
- Med fyra ryttare har vi ett lag och vi kommer att göra vårt allra bästa på plats i Normandie, lovar Staffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar