onsdag 6 augusti 2014

Fälttävlansekipage till VM

Information från Svenska Ridsportförbundet:
Förbundskapten Staffan Lidbeck har presenterat de sex ekipage som får en biljett till VM i Normandie i slutet på augusti. Tävlingarna i Malmö den gångna helgen var Staffan Lidbecks sista observationstävling inför uttagningen. De sex ekipage som åker till Haras le Pin i franska Normandie är:

  • Dag Albert med Tubber Rebel
  • Viktoria Carlerbäck med Volt af Källstorp
  • Anna Hilton med Matrix W
  • Johan Lundin med Johnny Cash
  • Malin Petersen med Sofarsogood
  • Ludwig Svennerstål med Alexander IV

Vilka fyra av de uttagna ryttarna som kommer att rida i laget och vilka två som rider individuellt på VM bestämmer Staffan Lidbeck på plats.

Anna Hilton med Matrix W var bästa placerad av de ryttare som hoppades på VM-biljett i Malmö. Malin Petersen och årets svenska mästare Viktoria Carlerbäck gjorde starka insatser i terrängen på Ribersborgsfältet och kom i mål felfria på hinder.  Johan Lundin hade ett stopp i Malmö, men har tidigare gjort bra resultat i Aachen och på Badminton i år.
Ludwig Svennerstål och Alexander IV red en trestjärnig fälttävlan på Gatcombe i England i helgen, och kom i mål med tidsfel, men var felfri på hinder i terrängen. Ludwig Svennerstål och Alexander IV var tidigare i år på åttonde plats i den fyrstjärniga Badminton.
Dag Albert och Tubber Rebel har upprepade gånger bevisat att de är mycket starkt ekipage i terrängen och har tidigare mästerskapserfarenhet.
- Vi har tappat några spetsekipage sedan EM förra året, men det här är en trupp jag tror på och vi kommer att göra vårt absolut bästa i Frankrike, säger Staffan Lidbeck.
Alltech FEI World Equestrian Games 23 augusti-7 september, Normandie, Frankrike
där fälttävlan rids 28-31 augusti i Haras du Pin och på huvudstadion i Caen. Tävlingens hemsida har ni HÄR.
Läs mer om VM HÄR.
Mer om ryttarna kan ni läsa HÄR.

De ordinarie ryttarna i landslaget är Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Niklas Lindbäck och Ludwig Svennerstål. Av dessa är det bara Ludwig som kommer åka till VM. Sara kan inte vara med för att hon är gravid. Både Fridas och Niklas hästar är tyvärr skadade och de har tokigt nog ingen ytterligare häst som kan vara aktuell på denna nivå.
I utmanartruppen ingår Dag Albert, Viktoria Carlerbäck, Anna Hassö, Hannes Melin, Johan Lundin och Malin Petersen. Av dessa är Hannes Melin inte på denna nivå just nu efter att han sålt sin bästa häst Gaston KLG. Anna Hassö var med på listan av nominerad till VM. Tyvärr fick Anna inte riktigt till det i Malmö på grund av att hon inte var frisk, vilket gjorde att förbundskaptenen valde bort henne från VM.Den mest okända som får åka till VM får man väl ändå säga att Anna Hilton är. Anna hette tidigare Hermann i efternamn och bor sedan slutet av 80-talet i England. Visserligen var hon nominerad till VM, men hon har inte ingått i varken landslaget eller ens utmanartruppen. Det gick ganska bra för henne i Malmö, hon var näst bästa svenska ekipage på en 11:e plats, vilket tydligen övertygade förbundskaptenen om att ge henne en biljett till VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar